Buurtbus Zwaanshoek - Connexxion lijn 401 
 
 
Introductie
Welkom op de website van de Buurtbus Vereniging Zwaanshoek. De vereniging exploiteert de buurtbus tussen Bennebroek, Zwaanshoek en Hoofddorp, bekend als "buurtbus Zwaanshoek", maar officieel als Connexxion lijn 401. Onder dat nummer vindt u hem dan ook op de site van Connexxion en bij 9292.

De buurtbus rijdt uitsluitend op werkdagen.
We rijden niet op 1ste en 2de Kerstdag, Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag
 

 
GEZOCHT: Chauffeurs m/v voor de Buurtbus
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als chauffeur bij de buurtbus (lijndienst 401) willen komen rijden. U rijdt een dienst van 3 uur per week vanaf het Anemonenplein in Bennebroek via het Spaarne Gasthuis naar station NS Hoofddorp v.v.

Indien u belangstelling heeft kunt u uw naam en telefoonnummer mailen naar: bvzbestuur@gmail.com Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
  
Dienstregeling (klik op de gewenste richting)


   van Bennebroek naar Hoofddorp   
 
   van Hoofddorp naar Bennebroek   
 
Doordat de dienstregeling krap is en we nogal eens te maken hebben met verkeersdrukte, kunnen er soms vertragingen optreden. Wij vragen daarvoor uw begrip.
 

Stopplaatsen
In de regel kan men alleen bij de reguliere bushaltes in- of uitstappen. Een uitzondering vormen de kernen Zwaanshoek en Bennebroek, alsmede de Spieringweg: op verzoek stopt de chauffeur daar ook tussen de reguliere haltes, mits dit geen gevaar oplevert voor het overige verkeer en de in/uitstappende passagiers. Het is belangrijk dat u dan tijdig aangeeft waar u wilt in- of uitstappen.
 

Vervoerbewijzen
Op de buurtbus kan worden gereisd met de OV-chipkaart en pinpas.
 
Voor het vervoer gelden de Algemene Voorwaarden van Connexxion.

Toegankelijkheid
De buurtbus is niet toegankelijk voor rolstoelen. Rollators en kinderwagens kunnen wel mee.

Maximum aantal passagiers
De buurtbus mag niet meer dan 8 personen (de chauffeur niet inbegrepen) vervoeren. Er zijn daarom 8 zitplaatsen en geen staanplaatsen. Is het passagiersaanbod groter dan 8 personen, dan zal de chauffeur in overleg voor een oplossing zorgen.